Spædbørn – babybehandling

Børn og Kiropraktik

I vores klinik er det mest kiropraktor Ghita, Børnefysioterapeut Louisa og Zoneterapeut/jordemoder Louise der behandler babyer. De enkelte fag kan også stå alene, men ofte er det en god ide at blande behandlingsformerne hvis der går 2-3 behandlinger uden effekt – det tager vi en individuel vurdering om. 

Fremtiden for børns sundhed påvirkes meget af deres velbefindende i de første par år af livet. Det er i denne tid, at rygsøjlen og beslægtede led, knogler og muskler udvikler sig. Forebyggelse er bedre end helbredelse! Rygsøjle problemer kan udvikle over tid pga leddenes immobilitet, og kan blive til ryg og nakke smerte samt hovedpine. Udviklings ryg problemer kan også føre til koordinationsproblemer, som forsinkede motoriske evner, voksende smerter og nogle søvnforstyrrelser.

Kiropraktik kan hjælpe med til at genoprette funktionen af de involverede led og kan bidrage til at forbedret livskvaliteten. Jeg anbefaler, at børn vurderes i en meget tidlig alder, hos mig helst lige når i har forladt hospitalet !

Specielt hvis baby har følgende: kolik, utrøstelig gråd, ondt i maven (mavekneb), meget gylp, favoritside med hovedet, “banan-formet”, flitsbue-tendenser, har svært ved at spise på mors ene bryst (men ok på det andet), uro eller har svært ved at sove.

Efterfølgende er det vigtigt med behandling når din baby går ind i en ny motorisk udvikling, så som når barnet begynder at sidde, trille, kravle eller gå, at kiropraktor Ghita gerne vil checke deres rygsøjle – specielt hvis dit barn er lidt langsommere til at gøre disse ting end alle de andre børn i mødregruppen. Mange forældre og læger er ofte bekymrede over, at et barns kiropraktiske behandling vil være kraftfuldt. Men dette er langt fra sandheden. Kiropraktik til børn er meget blid og består af blide justeringer og mobiliseringer og specifikke øvelser (hvis det er nødvendigt). 

Hvis der efter 2-3 gange kiropraktiske behandlinger stadig er behov for f.eks. mindre gylp, mindre mavekneb mv. så er zoneterapi ofte det der får det i orden. Hvis det fortsætter eller er tilbagegang med favoritside eller flitsbue for eksempel efter de kiropraktiske behandlinger – ja så står børnefysioterapeut Louisa klar til at bryde det neurologiske mønster af tilbagegang og omvendt hvis i starter med børnefysioterapi og der ikke sker bedring, så er det en ide med et par kiropraktor behandlinger. Vi glæder os til at hjælpe jer til en gladere baby !!!!

Scroll til toppen