Børn og Kiropraktik

I vores klinik er det mest kiropraktor Ghita der behandler babyer.

Hvis der går 2-3 behandlinger uden effekt – så tager jeg en individuel vurdering om der skal en anden behandlingsform til. 

Fremtiden for børns sundhed påvirkes meget af deres velbefindende i de første par år af livet. Det er i denne tid, at rygsøjlen og beslægtede led, knogler og muskler udvikler sig. Forebyggelse er bedre end helbredelse! Rygsøjle problemer kan udvikle over tid pga leddenes immobilitet, og kan blive til ryg og nakke smerte samt hovedpine. Udviklings ryg problemer kan også føre til koordinationsproblemer, som forsinkede motoriske evner, voksende smerter og nogle søvnforstyrrelser.

Kiropraktik og Spædbørnsbehandlinger

Kiropraktik kan hjælpe med til at genoprette funktionen af de involverede led og kan bidrage til at forbedret livskvaliteten. Vi anbefaler, at børn vurderes i en meget tidlig alder, hos os helst lige når i har forladt hospitalet !

Specielt hvis baby har følgende: 

  • Kolik, utrøstelig gråd
  • ondt i maven (mavekneb)
  • meget gylp
  • favoritside med hovedet
  • “banan-formet”
  • flitsbue-tendenser
  • har svært ved at spise på mors ene bryst (men ok på det andet- evt. danner sår)
  • uro eller har svært ved at sove.

Efterfølgende er det vigtigt med behandling når din baby går ind i en ny motorisk udvikling, så som når barnet begynder at sidde, trille, kravle eller gå, at kiropraktor Ghita & Ia gerne vil checke deres rygsøjle – specielt hvis dit barn er lidt langsommere til at gøre disse ting end alle de andre børn i mødregruppen. Mange forældre og læger er ofte bekymrede over, at et barns kiropraktiske behandling vil være kraftfuldt. Men dette er langt fra sandheden. Kiropraktik til børn er meget blid og består af blide justeringer og mobiliseringer og specifikke øvelser (hvis det er nødvendigt). 

Hvis der efter 2-3 gange kiropraktiske behandlinger stadig er behov for f.eks. mindre gylp, mindre mavekneb mv. så er zoneterapi hos  Diana ofte det der får det i orden ved på en anderledes måde med  at bryde det neurologiske mønster af nedsat Vagus Nerve aktivitet. 

Nerve Vagus styrer om vores nervesystem er i primær sympatisk eller parasympatisk aktivitet. Altså om vi er i “alertmodus” eller afslappet tilstand. Øgning af vagusnervens aktivitet sætter gang i det parasympatiske nervesystemHvis nervesystemet har balance imellem det sympatiske og parasympatiske nervesystem, så skal kroppen bruge mindre tid på at falde til ro. Når baby er meget urolig kan Kiropraktik og Zoneterapi behandlinger skabe balance i nervesystemet og en roligere baby.

Vi glæder os til at hjælpe jer til en gladere baby !!!!

Scroll to Top